Denumirea Stiințifică : ” ‘Matricaria’ ‘Chamomilla’ ” / ” ‘Matricaria’ ‘ Recutita’ „

Pe cât este de gingaș, pe atât ne aduce o multitudine de beneficii care ne întăresc sănătatea. Numai ce simțim mirosul lui unic și am și pornit pe meleagurile copilăriei și ale vitalității înnăscute în natură… Sună așa de frumos: “Mușețel”… Până și fânul iepurașilor îl conține. Iată de ce:

   Această plantă medicinală are efecte extraordinare asupra corpului, care sunt documentate încă din ‘Antichitate’. Se spune că cele mai vechi informații despre mușețel datează încă din Egiptul Antic, dar se pare că grecii i-au recunoscut proprietățile ca fiind deosebite în ceea ce privește impactul său asupra sănătății corpului uman. 

   Încă din vremurile străvechi, ceaiul de mușețel era utilizat pentru ameliorarea tulburărilor digestive și reumatice. De asemenea, acesta era recomandat și în cazul infecțiilor cu paraziți digestivi. Mușețelul este foarte bun și pentru păr, fiind de mare ajutor și pielii în cazul iritațiilor sau al afecțiunilor specifice ei.

   Astfel, mușețelul este folosit în mai multe forme:

  – În Infuzii Și Ceaiuri;

  – În Băi Cu Ceai De Mușețel;

  – În Inhalații Cu Ceai De Mușețel;

  – În Capsule Sau Comprimate;

  – În Extractul De Mușețel;

  – În Uleiuri Esențiale;

  – În Creme;

  – În Unguente;

    Totodată, mușețelul ajută la un somn mai bun, având un efect calmant care provine din ‘apigenină’, care este un antioxidant ce se găsește din belșug în infuzia de mușețel. Este foarte bine de știut că apigenina influențează activitatea anumitor receptori din creier, aceasta ajutând la reducerea stării de anxietate, stimulând astfel somnul. 

Tot mușețelul reduce durerile din perioada menstruală, poate reduce nivelul zahărului din sânge și încetinește sau reduce efectele osteoporozei. 

   Mușețelul este un adjuvant în ameliorarea inflamațiilor și a infecțiilor (sub formă de ceai) și chiar îmbunătățește și sănătatea inimii. Ce mai putem spune… Un medic foarte talentat cu petale albe în loc de halat și un bănuț galben ca soarele așezat în mijloc pe post de bonețică… Și este și ușor de găsit…